PIECZONE SZPARAGI Z CYTRYNOWĄ NUTĄ
Składniki :
- pęczek zielonych szparagów ok.500g
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok z 1 cytryny
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
Przygotowanie:
Piekarnik nastawić na 200 stopni. Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Ułożyć na blaszce.
Skropić sokiem z cytryny oraz posypać otartą skórką cytrynową. Skropić oliwą z oliwek oraz delikatnie octem balsamicznym ( niewiele 2-3 łyżki), doprawić solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy aby szparagi w całości pokryły się sosem. Pieczemy ok. 15 minut .
Smacznego :)
Przepis jest moją propozycją do akcji " Uwielbiam szparagi ! " na Durszlak.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz