Moja propozycja to lassi ananasowe z dodatkiem świeżego imbiru ( stosować z umiarem).
Blog o kuchni i gotowaniu, słodkich wypiekach przygotowywanych po nocach oraz wszystkim co mnie pasjonuje. Przepisy na potrawy przygotowane w Thermomix .
środa, 15 maja 2013
Ananasowe lassi z imbirem
Lassi to napój przyrządzany na bazie jogurtu, wody, owoców i przypraw. Wywodzi się z kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Spożywany jest zazwyczaj w porze lunchu , choć według mnie nadaje się świetnie jako koktajl do śniadania. Lassi jest orzeźwiające i świetnie się sprawdza w upalne dni. Przygotowywane jest w wariantach słonych i słodkich, najbardziej znana odmiana to Mango lassi, przyprawiane szczyptą kardamonu.
Moja propozycja to lassi ananasowe z dodatkiem świeżego imbiru ( stosować z umiarem).
Moja propozycja to lassi ananasowe z dodatkiem świeżego imbiru ( stosować z umiarem).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz